G1000 Terugkomdag 8 juni

Met een opkomst van ruim zestig mensen werd de grote zaal van het Kulturhus op donderdagavond 8 juni flink gevuld voor de terugkomdag van de G1000 Borne. Een avond die bedoeld was om de ideeën die uit de burgertop van 20 mei zijn voortgekomen verder uit te werken en zo te werken aan een beter Borne.

Aan het begin van de avond werden vier willekeurige deelnemers ondervraagd door nieuwswebsite BorneBoeit. Wat vonden ze van de burgertop en
wat verwachten ze van het vervolg? Welke onderwerpen zijn ze het meest bij gebleven en hoe moet men te werk gaan om tot vruchtbare resultaten te komen?

In ronde twee was het de beurt aan alle deelnemers om in actie te komen. De tientallen ideeën van 20 mei waren uitgeschreven op geeltjes en verspreid over verschillende borden. De geeltjes die konden rekenen op de meeste animo werden verkozen tot thema’s waar de overige, bijpassende ideeën onder werden gehangen.

 

Dit heeft zes uiteenlopende thema’s opgebracht: plukroute/wandelbos, duurzaamheid, noaberschap, helpdesk/communicatie, doorgaand verkeer en spoorse problemen. Deelnemers mochten zelf beslissen bij welk initiatief ze zich aansloten en waar ze de komende maanden mee aan de slag gaan. Na een uur brainstormen over hoe de initiatieven gerealiseerd kunnen worden, werd elke groep langsgegaan voor een update. Voorzichtige plannen kwamen naar voren, nummers en e-mailadressen werden uitgewisseld en agenda’s naast elkaar gelegd. Na de zomervakantie komen alle projectgroepen weer bijeen.

20 mei was het startschot, 8 juni de tweede ronde en de komende maanden een intensieve maar interessante weg die zal leiden tot mooie plannen voor de toekomst van Borne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.